Freelance oefendag

Wij bij Luevo B.V. vinden het belangrijk om freelancers de kans te geven om met onze apparatuur te werken. Daarom organiseren we eens in het kwartaal een avond waar we een test setup maken met zowel licht, geluid, dj gear en netwerk. We willen zoveel mogelijk opties geven om creatieve en nieuwe dingen te proberen en daarmee beter om te kunnen gaan met stressvolle omstandigheden tijdens productie. Deze dagen begonnen eigenlijk per ongeluk toen er een test setup werd gemaakt om wat producten te demonstreren en meer mensen bij kwamen met pizza en snacks. De waarde van zo’n avond werd in één keer duidelijk en moesten vaker plaats vinden.

 Geen tijd tijdens productie

Tijdens de producties is er vaak geen tijd om nieuwe dingen te proberen, zeker niet als het iets nieuws is en het niet zeker is of het werkt. Deze nieuwe dingen kunnen echter wel de potentie hebben om producties sneller te later verlopen, problemen beter te verhelpen of simpelweg anderen te waarschuwen voor bepaalde situaties. Het is heel erg fijn voor de freelancers om in een ‘low-stress’ milieu dingen te kunnen testen, wanneer er geen druk op zit van een productiemanager en/of klant. “Het gebeurt misschien een paar keer per jaar dat er daadwerkelijk tijd is dingen te oefenen en uit te proberen, de eindklant gaat daar simpelweg niet voor betalen, maar wij vinden het wel belangrijk dat deze informatie uitgewisseld wordt.” – aldus Chris Lawson, mede eigenaar van Luevo B.V. en lichttechnicus.

Gezelligheid en technische snufjes

Natuurlijk zijn wij als technici altijd onder de indruk van mooie en geavanceerde apparatuur, maar als men de hele ruimte opvult met technici is dat al vrij snel het enige waar het over gaat… De nieuwste producten, software updates, functionaliteiten, bugfixes, handigheden, onhandigheden, ze worden allemaal besproken op zo’n dag. Er wordt daardoor ook veel geleerd, “iedereen gaat anders om met software en hardware, dat resulteert in verschillende oplossingen voor verschillende problemen. Vaak lopen technici tegen dezelfde problemen aan en hebben daar andere oplossingen voor, we moedigen aan om dit soort oplossingen met elkaar te delen. Het is belangrijk om te leren van andermans fouten, want je leeft niet lang genoeg om ze allemaal te maken.” – aldus Remco Clausing, mede eigenaar van Luevo B.V. en geluidstechnicus.